ananás, tropické ovocie, jamajský rum
Ďalšia veľmi zaujímavá káva z Etiópie, ktorú sme vybrali je tentoraz z oblasti Guji – Shakisso.
Je dielom viacero drobných farmárov, ktorí túto kávu dopestovali v nadmorskej výške 2100 m.n.m.. Spracovali ju metódou karbonickej macerácie, ktorá v tomto prípade trvala 8 hodín.
Káva týmto spracovaním získala celkom netradičný chuťový profil. Veľmi tropický a chuťou trochu pripomínajúci aj jamajský rum.
Funky káva na vianočné obdobie? Prečo nie? 🙂
Hmotnosť | - |
---|---|
Údaje o káve | Región: Guji/Shakisso |
Chuťový profil | Veľmi tropický profil, ako v aróme, tak aj v chuti. Doplnený je netradičnou chuťou pripomínajúcou jamajský rum. |